• Menu
  • Menu

Italië, deel 2!

Bella Italia, het blijft een geweldig gevoel wanneer ik de grens passeer met deze Italiaanse pk’s, een gevoel van thuiskomen. Een prachtige route brengt ons vanuit de Simplonpas zuidelijker. De heerlijke kronkelwegen door de bergen langs kabbelende beekjes veranderen langzaam in glooiende wegen die ons over heuvels leiden.

Het landschap wordt vlakker en het verkeer eveneens drukker. We naderen designerstad Milaan. Aan het eind van de middag strijken we neer op een camping aan de rand van de stad, waarvandaan we het openbaar vervoer trotseren om het centrum nog even te verkennen en aan te schuiven bij de beste pizzeria, Sabatini. Niet alleen het eten was verrukkelijk, ook ervaarden we een enorme gastvrijheid. Wanneer we de avond af willen sluiten maken we opnieuw een praatje met de obers. Zodra het woord Panigale valt, wordt de afsluiting van de avond nog even uitgesteld en worden de flessen Limoncello uit de kast getrokken. Hoewel ik nooit alcohol drink, was weigeren geen optie en was het een geweldige avond waarna we terugkeerden op de camping.

Vanuit een B&B in de Toscaanse stad bereiken we de volgende ochtend het authentieke centrum. De toren is een geweldige gewaarwording, evenals de route die ons langs het water door de stad leidt. We zoeken de heuvellandschappen op. Het typische Toscaanse heuvellandschap zoals ik deze uit reisbrochures ken is werkelijk overal terug te zien. Een waanzinnige omgeving waarbij de kronkelwegen omringd door cipressen het landschap compleet maken, en de Val d’Orcia hierbij het bekendste aanzicht vormt. Genietend van alle indrukken vandaag maken we nog wat kilometers zuidwaarts, waar de Italiaanse hoofdstad onze volgende bestemming zal vormen.

De volgende ochtend waren we vroeg uit de veren om dit maal het centrum van de stad op de Ducati’s te bewonderen. Aangekomen bij de Duomo, voelde dit werkelijk magisch. De prachtige kathedraal, het symbool van deze indrukwekkende stad, met daaromheen een leeg plein. Een geweldig geluksmoment. Na hiervan genoten te hebben vervolgden we onze weg richting de kust. Via Genua kwamen we vervolgens uit bij een geweldige route die ons richting Cinque Terre leidde, een stukje Unesco wereld erfgoed en hierna richting onze eindbestemming voor deze dag, de Toscaanse stad Pisa.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *