• Menu
  • Menu

Opzoek naar de perfecte reisuitrusting

De uitrusting maakt de reiziger. Als avontuurlijke globetrotter zorgt kamperen op de meest adembenemende plekken voor het ultieme gevoel van vrijheid. Comfort mag daarbij echter niet ontbreken. Bespaar dus niet op je reisuitrusting. Niets is zo vervelend als na een lange dag op de motor een oncomfortabele, koude nacht beleven. Reizen op de motor is geweldig, maar tevens ook best intensief en daarmee vermoeiend, waardoor een goede nachtrust onmisbaar is. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden op het gebied van een reisuitrusting eindeloos. Als motorrijder is enigszins compact en lichtgewicht aan te raden, al betekent dat niet dat je ook inlevert op het comfort. 


Om te bepalen wat voor jou een comfortabele reisuitrusting is, moet je goed nadenken over wat voor reiziger jij bent. Ben je een mooi weer reiziger en zoek je graag in de zomer de mediterraanse zon op, dan stel je andere eisen aan bijvoorbeeld je slaapmat en slaapzak dan wanneer je onder barre weersomstandigheden een reis naar de noordkaap wil trotseren. Producenten van kampeer items hebben daarom een comfortwaarde in het leven geroepen. De waarde die aangeeft tot welke temperatuur de slaapzak of het matje voldoende isolatie biedt, om jouw lichaam warm te houden. Daarnaast wordt in het geval van een slaapzak vaak ook een comfortwaarde geboden, met een hoge temperatuur. Een temperatuur die aangeeft tot welke temperatuur je de slaapzak kunt gebruiken, zonder dat je de slaapzak uitdrijft badend in het zweet. 

Naast de slaapzak kun je kiezen voor een extra isolerend laagje, een “cocon” van Egyptisch katoen bijvoorbeeld. Dit is een dun dekentje die perfect in de slaapzak past en een extra isolerende werking heeft. Dit kan vaak al zo’n 4 graden verschil maken als het gaat om de comfortwaarde. Voor een combinatie van comfort, compact en lichtgewicht, kun je uiteraard kijken naar artikelen speciaal ontworpen voor motorrijders. Daarnaast zijn items, voor doelgroepen als hikers en fietsers ook zeer geschikt. 


Hieronder staan enkele belangrijke items uit mijn reisuitrusting:
– Eureka Airstream sul 2 tent 
– Slaapzak 
– Exped slaapmat 
– Exped opblaasbaar kussen 
– Gasbrandertje 
– Decathlon eigenmerk pannenset
– Mepal servies (bordje, lunchbox, bestek)
– Helinox lichtgewicht kampeerstoeltje

Waar moet je nog meer aan denken behalve jouw slaapuitrusting? 
Naast een goede nachtrust is eten en drinken een zeer belangrijke levensbehoefte. Ik zelf ben al snel tevreden met een broodje gezond, maar je kunt je voorstellen dat wanneer je 6 weken op pad gaat, ook dit gaat vervelen. Naast wat bordjes en een besteksetje is een brandertje en pannetje dan ook een aanrader. Je kan gemakkelijk pasta bereiden, een hamburgertje klaarmaken, of wat ik zelf heel makkelijk vond, een gezonde diepvries maaltijd opwarmen. Daarnaast kun je water koken waarmee echte koffieleuten met een zakje oploskoffie in de hand, hun bakkie pleur in de ochtend niet hoeven te missen. 
Verder is een stoeltje en tafeltje geen pré maar dit kan de reis eveneens wat comfortabeler maken. Ook deze zijn tegenwoordig zeer compact te verkrijgen. 


Overige: 
Naast, comfort en eten is veiligheid en voorbereiding voor pech onderweg ook een belangrijk onderdeel tijdens de reis. 
Denk aan een Veiligheidshesje, ehbo set, een bandenreparatie set en wat gereedschap. Tyrips en ductape kunnen hoe dan ook niet ontbreken. Mocht er iets los komen te zitten of je een lekke band onderweg krijgen, dan ben je hiermee snel weer op weg. 

Ga jij op reis en kun je wel een volledige reischecklist gebruiken? Hou de site dan goed in de gaten. Een volledige reischecklist verschijnt binnenkort!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *