• Menu
  • Menu

Opzoek naar de ultieme reisoutfit

De outfit maakt de man, of in dit geval, de reiziger. Wanneer je op reis bent met de motor breng je jouw dagen grotendeels in jouw motor outfit door. Naast veiligheid is comfort dan ook essentieel. Hoe kies je jouw perfecte outfit?  Stel jezelf de vraag waar je de outfit precies voor wilt gebruiken. Zoek je het liefst de mediterrane zon op, rijd je van bergpas naar bergpas door de Alpen, of ga je op avontuur door de Noorse fjorden?

Opzoek naar de ultieme reisoutfit

Waar eerder vooral textiele pakken als reisoutfit werden aangeprezen, zijn er tegenwoordig legio andere outfits die aan de wensen van een reiziger kunnen voldoen.  
Kies je voor een all season outfit met hierin het materiaal goretex verwerkt? Dan ben je verzekerd van een outfit die je bij vrijwel alle weersomstandigheden comfortabel doet voelen, zelfs wanneer het met bakken uit de hemel komt. Dankzij de laagjes die je in en uit het pak kunt ritsen, is een dergelijk pak geschikt voor zowel de mediterrane zon als de onvoorspelbare Scandinavische weersinvloeden  
Wil je een meer Casual outfit waarmee je ook fashionable een terrasje kunt pakken. Dan kun je denken aan bijvoorbeeld een kevlar jeans of legging met motorsneakers in combinatie met een doorwaaijas.  
Waar bij een all season pak met laagjes wordt gewerkt, kun je deze laagjes ook eenvoudig zelf creëren. Is het in de ochtend wat frisser? Trek dan een extra laagje aan onder de outfit. Mocht dat niet genoeg zijn, dan heeft een regenpak ook een goede isolerende werking dankzij de windstoppende eigenschap.  


Ga jij liever voor de sportieve look? Een leren pak is op het eerste gezicht wellicht niet de meest gebruikelijke reisoutfit. In mijn optiek is dit wel degelijk een zeer geschikte optie. Belangrijk hierbij is ook, werk in laagjes.  Zo kun je op de ietwat warme dagen gebruik maken van een cooldown onderpak. Het cooldown onderpak heeft een vochtregulerende eigenschap en zorgt ervoor dat het dragen van een leren pak ook op warme dagen dragelijk blijft. Een bijkomend voordeel is dat zeker op warme dagen, je jouw leren pak veel soepeler aan- én uittrekt  Naast het cooldown pak kun je op ook gebruik maken van een koelvest. Doordat vocht uit het koelvest verdampt, word je op een natuurlijke wijze koel gehouden.  
Op koudere dagen, kun je het cooldown onderpak vervangen door thermo onderkleding. De thermo onderkleding houdt jouw eigen lichaamswarmte vast wat ervoor zorgt dat je het minder snel koud krijgt. Ook hierbij geldt, wanneer dit niet voldoende warmte geeft, kun je een regenpak aan doen om het op deze manier zowel droog als warm te houden.  

Kortom, mogelijkheden alom als het gaat om een reisoutfit. Kun je nog wel wat tips en advies gebruiken? De specialisten van  MKC Moto staan voor je klaar om jou geheel vrijblijvend van het beste advies te voorzien! 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *