• Menu
  • Menu

Preparing the trip!

In alle drukte en hectiek vliegt de tijd en voor je t weet is het zover. Waar normaal gesproken maandenlange voorpret aan een reis vooraf gaat, je de route grotendeels globaal uitstippelt en je de must sees in het cursief noteert, zijn de afgelopen maanden, maanden geweest waarin ik het nieuws nauwlettend in de gaten hield. We leven immers in een tijd waar reizen door Europa niet meer zo vanzelfsprekend is. 
Toch weerhield dit me er niet van om inspiratie op te doen en te blijven dromen. Social media en reisblogs vormen hierbij een belangrijke bron. Foto’s en filmpjes van de meest adembenemende plekken komen voorbij en met slechts 1 druk op de knop sla je deze op. 
Heb je zelf al een bestemming in gedachten? Blader dan kort door de opgeslagen items heen om te kijken welke er in de route zouden kunnen passen. 

Met apps als MyDrive en de MyRoute-app kun je daarnaast bestaande routes van andere downloaden, en een eigen route eenvoudig in elkaar zetten. Hou bij het maken van een route wel rekening met de afstand. Houd je ervan om lekker te cruisen maar wil je daarnaast ook nog enkele terrasjes pakken en ijsjes eten? Probeer de route dan niet langer te maken dan 300km. Afhankelijk van de route die je rijdt, loopt de rijtijd in de bergen met deze afstand al snel op naar zo’n 6 uur. 

Overnachten 
Ga je back to basic met een tent op pad, of kies je voor net wat meer luxe en gemak door te overnachten in een hotel of hostel? 
Overnachten in een tent brengt het ultieme gevoel van vrijheid met zich mee. Wakker worden in de buitenlucht met de ochtend dauw over het veld en jouw motor die het uitzicht vanuit jouw tent nog net iets mooier maakt. 
Een hotel of hostel brengt dan weer gemak met zich mee. Na het inpakken van de toilettas en enkele kledingstukken ben je alweer klaar om de reis te vervolgen en kun je op deze manier de bagage tot een minimum beperken 
Hou je van zekerheid en leg je graag alle overnachtingen en routes van tevoren vast? In dat geval heb je vaak een ruime keus ten aanzien van jouw budget. 
Bekijk je liever last minute waar je jouw dag afsluit? Dan kun je via diverse boekingsites altijd nog last minute hotels en hostels vinden en vaak is er op iedere camping nog wel een plekje vrij en is het dus een kwestie van even aankloppen om jouw slaapplek voor deze nacht veilig te stellen.

 

Ga zonder zorgen op pad
Zorg ervoor dat de motor in topconditie verkeerd, zodat moeilijkheden op het gebied van motorpech, grotendeels voorkomen kunnen worden. Mocht je onverhoopt toch pech krijgen, dan ben je met een lidmaatschap van een pechservice zo weer onderweg! Daarnaast is het fijn wanneer slijtage onderdelen in goede staat verkeren zodat deze (uiteraard afhankelijk van de afstand die je gaat rijden) niet vervangen hoeven te worden.
Zorg er daarbij voor dat jouw motor voorzien is van een passende verzekering. Verzekeringsspecialist Combi Motors voorziet jou hierbij graag van deskundig en onafhankelijk advies. Hou daarnaast rekening met de landen dekking. Een groot aantal landen wordt dankzij wetgeving al genoemd op de groene kaart. Daarnaast kunnen verzekeraars zelf besluiten andere landen toe te voegen aan de groene kaart als het gaat om het dekkingsgebied. 

Ben jij een echte avonturier en zoek je de (lands)grenzen graag op? Houd dan ook rekening met niet erkende landen of politiek onrustige landen. Zo staat bij vrijwel elke verzekeringsmaatschappij benoemt dat het deel van Servië dat niet door de Servische regering wordt bestuurd, buiten het dekkingsgebied valt. Men doelt hierbij op Kosovo. Wel kun je in landen en gebieden met vergelijkbare situaties kun je vaak een WA-verzekering voor enkele tientjes afsluiten aan de grens. 

Denk daarnaast aan de papieren groene kaart. Voor een groot aantal landen is het kunnen tonen van de digitale groene kaart voldoende. Echter hebben een aantal landen, met name in de Balkan, de papieren groene kaart verplicht gesteld. Zonder deze kaart, kun je aan de grens geweigerd worden. Je kunt het papieren exemplaar eenvoudig opvragen bij jouw verzekeraar en daarmee onbezorgd aan jouw reis beginnen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *